Co se zápachem, který se při přípravě ryby šíří celým bytem? 5 tipů, jak jej eliminovat

Ten se při jejich přípravě šíří nejen kuchyní, ale celým bytem. Existují však jednoduché triky, jak si s „aromou“ během přípravy jídla poradit a minimalizovat zápach ryb v bytě.

Mléko
Před samotnou přípravou byste rybu měli asi na 5 minut položit do mléka. Nemějte obavy, ryba následně nebude chutnat po mléce. Bílkovinný kasein z mléka se kombinuje s trimethylaminem (látka zodpovědná za nepříjemný zápach), čímž se zčásti neutralizuje zápach. Asi po 5 minutách v mléce rybu opatrně opláchněte pod studenou vodou a připravte ji tak, jak jste plánovali.

Brambory
Pokud jste rybu uložili před přípravou do plastové nádoby, zápach z nádobky „vyženete“ následovně: Nakrájejte brambory na malé kousky a vložte je do nádoby s trochou soli. Po několika hodinách by měl být zápach pryč. Potom můžete nádobu normálně umýt.

Ocet
Pomoci může i trik s octem. Pokud připravujete rybu na pánvi, pak můžete během přípravy natáhnout mezi hrnec a poklici jemný hadřík namočený v octové vodě, vyždímaný. Ta nepříjemné pachy zčásti pohltí.

Fillet of salmon with vegetable.

Citron
Citronová vůně také pomůže odstranit zápach po rybě. Nakrájejte citrón na hrubší plátky a vložte je do hrnce s vroucí vodou, zatímco rybu pečete v pánvi na vedlejší desce. Pokud připravujete rybu v troubě, můžete po dopečení vložit do trouby citrónovou kůru nebo slupky z pomeranče. Éterické oleje pomohou odstranit zápach.

Bobkový list
Starým domácím trikem pro eliminaci zápachu ryb je spálení sušeného bobkového listu po přípravě ryb. Položte bobkový list do popelníku či jiné ohnivzdorné nádobky a zapalte jej zápalkou. Hořící list nenechávejte bez dozoru!

Nejnovější články

Další články autora